Byt Språk
Post Thumbnail

Nu är projektet 800 bostäder med tidsbegränsat bygglov i Frihamnen invigt

november 22, 2019

Under hösten har det som totalt ska bli 800 bostäder med tidsbegränsat bygglov i Frihamnen påbörjats. Projektet byggs i etapper och i februari sker första inflyttning. I takt med att byggnationen färdigställs sker successiv inflyttning fram till och med år 2021.

Älvstranden Utveckling har tecknat arrendeavtal som gäller fram till år 2035 med byggaktörerna Tempohousing Scandinavia och Brofred Bygg och Entreprenad. De 800 lägenheterna är till för studenter, företag och allmänhet och ska etableras på Kvillepiren i Frihamnen, inte långt från Jubileumsparken med allmänna badet och bastun.

Idag har Älvstranden Utvecklings VD Lena Andersson, tillsammans med styrelseordförande för Älvstranden Utveckling Tomas Nilsson (M) och tidigare styrelseordförande Mattias Jonsson (S), klippt band och invigningstalat. Byggherrarna Linda Hornberg, Brofred Bygg och Entreprenad, och Erik Hoffman CEO Tempohousing Scandinavia berättade om projektet och bjöd in till visning av lägenheterna.

 

För intresseanmälan och mer information: waterfrontcabins.se (extern länk, öppnas i nytt fönster)

 

Frihamnen blir en helt ny del av Göteborgs centrum som binder samman staden över älven. En testarena för innovativ stadsbyggnad, med nytänkande, mod och en stor dos nyfikenhet i vår strävan att skapa en ny typ av stadsdel, präglad av open minds.

Frihamnen är en del av Nordens största stadsutvecklingsprojekt, Älvstaden. Genom att stärka stadskärnan, möta vattnet och förena staden skapar vi en inkluderande, grön och dynamisk innerstad som är öppen för världen. Läs mer på Göteborgs Stads webbplats för stadsutveckling (extern länk)

Göteborgs Stad Älvstrandens utveckling